Centrum propagácie vedy v Belehrade – Srbsko

 

Ministerstvo pre vedu a technologický rozvoj Srbska vypísalo medzinárodnú súťaž na “Centrum propagácie vedy” v jednom z častí Nového Belehradu. Súťaž je spoluorganzovaná s UIA, Asociácia architektov Srbska (www.dab.rs), Združením architektov Belehradu.

Projekt výstavby “Centra popagácie vedy” je šúčasťou programu investícií do vzdelanostných štruktúr, ktoré sú financované Európskou investičnou bankou. Náklady na tento projektu sú vo výške 20 miliónov eúr, čo je jedna pätina z tohto investičného programu. Ideou je aby BLOK 39 bude moderným akademickým centrom vedy a kultúry, a aby Belehrad bol propri Bilbau so svojím Gugenheim múzeom na turistickej mape svetovej architektúry.
Riešený má byť samostatný pozemok medzi ulicami Arsenija Čarnojevića Blv. a Milutina Milankoviča – zvaý aj BLOK 39 v Novom Belehrade pre významnom športovom centre mesta zvanom Belehradská Aréna, zároveň je v dotyku s Ambasádou Slovenskej republiky v Belehrade.

Prihlásenie do súťaže prebieha do 21. októbra 2010
Vyzdvihnutie dokumentov k súťaži 22. októbra 2010
Odovzdanie návrhov 1. decembra 2010
Vyhodnotenie súťaže by malo byť  17. decembra 2010

Ceny:
1. cena 60 000 eur
2. cena 20 000 eur
3. cena 10 000 eur

Vyhlasovateľ:
Srbsko, Ministerstvo pre vedu a technologický rozvoj (Republic of Serbia, Ministry of Sience and Technical Development, 22 – 26, Nemanjina Str. 11000 Belgrade, Serbia)

Porota:
Božidar Đelić (Minister pre vedu a technologický rozvoj Srbska), Dejan Vasović (Architekt mesta Belehrad), Jovan Mitrović (Predseda Asociácie architektov Srbska), Roberto Simon (Brazília), Dorte Mandrup (Dánsko), Gunter Katherl (Rakúsko), Ourania Kloutsinioti (Grécko). Náhradníci: Miomir Korac (Srbsko), Nicholas de Monchaux (USA)

Informácie Ministerstvo pre vedu a technologický rozvoj Srbska
http://www.nauka.gov.rs/lat/index.php?option=com_content&task=view&id=1200&Itemid=55

Prihlasovanie a závažné informácie na http://www.blok39.com/